söndag 30 oktober 2011

Hemma igen!

Nu har E kommit hem. Hon kom hem igår och det är så mysigt att ha henne här igen. Vi hämtade henne på Arlanda, allihop. R var så sprallig och blev arg när hon inte kom ut genom tullen i samma sekund som vi kom dit. Det var jobbigt att vänta på henne och till slut ville han åka hem. Han stod med butter min, armarna i kors och blicken i backen vi rulltrappan ner till bilen. Stackarn! Att vänta är inte det enklaste när man är 5 år gammal.

Det var så mysigt att få krama E igen och så kul att höra henne berätta om månaden i Canterbury. Jag blev riktigt sugen på att åka dit, det verkar vara en riktigt mysig liten stad och ett väldigt vackert område. Hennes foton från havet och hennes tid där var riktigt bra. Ska bli kul att titta på dem igen ordentligt och få lite mer berättat. Hon längtar tillbaka och jag förstår henne. Känslan av allt det vanliga när man kommer hem kan kännas tom. Det är speciellt att vara utomlands eller bora från familjen, speciellt första gången. Jag är så glad att E har haft det bra och hoppas faktiskt att hon så småningom åker igen för att jobba eller plugga, men att hon tar chansen innan hon är för gammal eller fast i jobb - om hon vill.

Idag är en slå söndag. Ganska mörkt och trist ute, mulet och grått men ändå skönt. Vi har varit duktiga och vinterfixat trädgården. Nu är alla krukor bortplockade, löven krattade och trädgårdsmöblerna inpackade. J har t o m plockat fram och riggat den lysande renen så nu är vi redo för snö - och advent. Så skönt att ha det gjort. Det kommer garanterat att ramla en massa mer löv eftersom träden inte är rena än, men ändå skönt att få bort den första delen som låg i alla buskar och rabatter.
Vår röda ros är rolig. Den har inte riktig koll på årstiderna och är full av röda, nästan sprickfärdiga knoppar. Snart blommar den igen, speciellt om det fortsätter att vara så pass varmt som det är nu. 10-13 grader i slutet av oktober är ovanligt. Förra året var det frost och kallt nu men det lär väl komma.

I morgon kommer R´s efterlängade dag: Halloween. Pumpan är karvad och redo och lös så fint igår. En riktigt elak pumpa blev det i år. Ska bli kul att spöka ut oss i morgon och gå "bus eller godis" hos grannarna.

Men framföralt är det kul och skönt att ha familjen samlad igen. Fast vem vet för hur länge.....??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar